top of page
She-Laughs-Logo-5.png
  • Writer's pictureBLOOM

13 favoriete dingen van het jaar 2021

Nog drie nachten slapen tot kerst en maar tien voordat het nieuwe jaar alweer ingeluid wordt.

Ik vind het zelf altijd leuk om random favorietjes van anderen te zien; van producten tot aan herinneringen. Dus ik dacht; als terugblik gooi ik mijn willekeurige 13 favoriete dingen van het afgelopen jaar erin :-)


1. De komst van onze Abby moet natuurlijk wel met stipt op nummer 1 staan. Maar eerlijk is eerlijk; haar komst is een hoogtepunt van het afgelopen jaar, maar het feit dat ze zelfstandig in slaap kan vallen en zichzelf kan vermaken in de box doet niet onder. God wist vast en zeker dat ik niet nog een keer anderhalf jaar met een slechte slaper kon leven, dus fijn dat me dat bespaard is gebleven.


2. Sophia, de grote meid, is zindelijk én gaat zonder speen door het leven. Qua zindelijkheid hebben we geen training ingezet. We waren gezegend met het feit dat ze zelf interesse toonde voor het hele proces. Het enige wat wij hoefden te doen, was hierop inspelen en het was zo gepiept. Overdag en ’s nachts. De speen afnemen ging niet zonder slag of stoot. Daar was wel enige voorbereiding aan vooraf nodig. Zo hadden we Sophia dagelijks verteld dat als ze 3 jaar was, de speen op de post ging en ze er een grote knuffel voor terug zou krijgen. Door het elke dag te benoemen, begon ze er ook uit haarzelf over. Ze mocht haar eigen grote knuffel uitkiezen (met enige sturing van moi). En als kers op de taart zijn we twee weken voor haar derde verjaardag begonnen met het boek “Het stoppen met Foppen boek”, te bestellen via bol. Elke dag een kort verhaaltje + spelletje, waarna ze een sticker mocht plakken. Na twee weken was het dan zo ver; de speen doorknippen en op de post. Bij het thuiskomen, lag er een cadeau op de deurmat, oftewel de knuffel. Tot zo ver voorbeeldig, maar het echte avontuur ging natuurlijk ’s nachts beginnen. Dat ze uitgerekend die nacht een beginnende oorontsteking had, laten we maar even achterwege. Met een matras ernaast, was het de eerste paar nachten een soort van co-sleeping. Volhouden en niet de handdoek in de ring gooien door de speen van Abby er maar in te drukken. En ja hoor, na een paar nachtjes, ook toen de oorpijn over was, was het moment eindelijk daar. Sophia heeft geen speen meer!

3.

Shop local gaat nu natuurlijk helemaal op, dus hierbij een paar tips van een aantal favoriete (web)shops: a. www.lilyfashion.nl Vrouwen-, baby- en kinderkleding. Fantastische service, ook nu tijdens de lockdown! Deze shop verdient echt een pluim voor hun creativiteit en inzet.

b. www.littlemiss.nl Baby- en kinderkleding (nu nog voor alleen meisjes). Een startend bedrijf, maar ontzettend groeiende! Ze verkopen hartstikke leuk spul voor een fijn prijsje. Schrijf je in voor hun nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van o.a. hun goeie kortingsacties, altijd mooi meegenomen!

c. www.ditislot.nl Vrouwenkleding. Dat deze shop wordt gerund door twee Twentse vrouwen vind ik sowieso al bonuspunten. Ik volg ze al een tijdje, maar twee maanden geleden pas mijn eerste kledingstuk daar gekocht. En wat voor één! Een prachtige rok. Hij voelt zacht en zwaar, echte kwaliteit. Inmiddels is m’n wishlist aangevuld!

d. www.thefablekids.nl Baby- en kinderproducten. Deze online conceptstore wordt gerund door mijn buurvrouw. Mooie spullen, hele goeie service en alles wordt altijd prachtig voor je ingepakt. Volg ze snel op Instagram en mis de acties en giveaways vooral niet!

4. TikTok. You hate it or you love it. Ik ben ervan gaan houden dit jaar. De ultieme manier om te bonden met je pubernichtjes, je puberleerlingen of je dansende peuter. Daarnaast ook heerlijk vermaak om naar andermans creaties te kijken.

5. Over dansende peuters gesproken. Sophia begon zelf over dat ze heel graag op dansles wilde. Na duizenden YouTube ballerinafilmpjes, besloten om even te googelen en we hadden een dansschool hier in Wierden gevonden, ideaal! De eerste twee keer mocht ik mee om te kijken, daarna was het de bedoeling dat de ouders wegbleven (helemaal logisch). Sophia zat op dat moment alleen helemaal in de fase van aan mij plakken. Dus ook daarbij was het elke week weer nodig om haar voor te bereiden dat mama wegging. En toen lang leve de QR-code! Aangezien ik nog niet gevaccineerd ben, mocht ik haar niet naar binnen brengen. Ik zette haar bij de deur af en dan nam een van de juffen haar mee. Dit zorgde ervoor dat Sophia ineens veel makkelijker afstand kon nemen van mij. De juffen sturen wekelijks een filmpje in de app, zodat je toch nog een beetje mee kan genieten. Eerst zag ik een stilstaande Sophia die het allemaal wat spannend vond, maar na heel wat veren in de kont en haar keer op keer verteld te hebben dat ze niet alleen goed kan dansen, maar het ook leuk vindt, kreeg ik ineens een filmpje te zien waarbij ze helemaal uit haar dak ging. En toen maakte mijn trotste moederhart een sprong en moest ik janken. Dat zijn een van de dingen die je dus terugkrijgt als je ouders bent geworden. Een soort trots en liefde die je niet onder woorden kan brengen, maar soms alleen kan voelen.

6. Elk nadeel heeft z’n voordeel. Door mijn gezondheidsproblemen, waren de aangegeten zwangerschapskilo’s er ook zo weer af. Niet helemaal op de gezonde manier, maar ik kon in ieder geval zo m’n eigen kleding weer aan!

7. Het boek “Tussen de lakens”, seksuele intimiteit in je huwelijk, geschreven door Kevin Leman. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik eindeloos kan praten over seks. Niet in vulgaire vorm, maar ik vind het een ontzettend interessant onderwerp. Tegelijkertijd omdat het ook een onderwerp is waar ik al jaren m’n weg in probeer te vinden. Dit boek heb ik afgelopen jaar ontdekt en Wout en ik zijn daar elke dag samen uit gaan lezen. Het heeft mij (en daardoor ook hem) heel veel nieuwe inzichten gegeven over mijn eigen blik op seksualiteit. Voor het eerst sinds ik me kon heugen, begon ik me mentaal vrij te voelen tijdens de intimiteit en kon ik oprecht genieten van het hele proces. M’n gezondheidsproblemen gooiden helaas roet in het eten, waardoor seks echt op een lager pitje moest komen te staan. Maar mijn voornemen in het nieuwe jaar is om dit boek weer op te pakken en verder te gaan waar we zijn gebleven!

8. Doordat ik zo veel thuis zit en tegen de eeuwige zelfde vier muren aankijk, was ik weer toe aan wat vernieuwing in huis. In principe blijft de basis bij mij altijd hetzelfde; neutrale tinten. Dan hou ik ervan om met accessoires af te wisselen. Dit jaar pikte ik de Japandi stijl op, dé woonstijl van 2021. Niet dat ik gevoelig ben om mee te moeten gaan met de stijl van elk jaar, want dan blijf je bezig. Maar deze trend ging ik wel goed op. Japandi is een mix tussen een Japans en Scandivanisch interieur met als grootste overeenkomst eenvoud. Typerende kenmerken zijn: strak en minimalistisch, organische vormen, verschillende soorten materialen en het kleurenpalet waar ik helemaal lekker op ga: bruin, beige, wit/crème, terracotta. Dus met een nieuw vloerkleed, wat vaasjes en een lampje hier en daar, is deze meid helemaal in haar nopjes.

9.

Het mag dus duidelijk zijn dat ik team beige ben. Huispak, winterjas, babykleertjes, maar ook de geurstokjes en de nieuwe vaasjes. Beige is the way to go. Altijd al van gehouden, maar dit jaar heeft het helemaal z’n weg gevonden hier in huis. Zo ook bij ons nieuwe servies waar ik helemaal verliefd op ben. Tijdens Black Friday kunnen scoren bij Nordic Nest van het merk Scandi Living.

10. Elke vriendschap kent zo z’n seizoenen, weet ik uit ervaring. Het afgelopen jaar hebben bestaande vriendschappen andere vormen gekregen. Soms met een traan, andere keren met een lach. En dat is oké. Ik ben heel dankbaar voor wat ik kan geven bij mijn vriendinnen in welke hoedanigheid dan ook, maar ben ook zo blij met alles wat ik heb mogen ontvangen van anderen. Het afgelopen jaar is mijn relatie met een van m’n schoonzusjes verder gaan opbloeien. Ik heb zo veel aan haar gehad in de simpele dingen. Zo appen we ineens dagelijks over van alles en nog wat. Oke oke, het meest voorkomende onderwerp is kleding en we gooien elkaar dood met links en foto’s, maar toch. Ook ben ik een aantal weken achter elkaar op vrijdagochtend met haar door de stad gestruind. Even bakje koffie ergens doen, lunchen of gewoon lekker even samen kleding passen. Dat zij ook team beige is maakt het dan helemaal leuk. Maar ook toen ik het lichamelijk niet op kon brengen om Sophia naar dansles te brengen en dat mijn lieve vriendinnetje die ook in Wierden woont, haar komt ophalen en vervolgens ook nog meeneemt naar de kerstmarkt, daar wordt mijn hart ook heel warm van. Of een medemoeke die om 08.00 uur paraat staat om even te kunnen klagen over de app, of te berichten dat ik weer een Zara bestelling heb geplaatst of toch nog even voor de honderdste keer bevestiging vraag welke ring ik nou moet kopen. Zoals ik al zei; vriendschappen in verschillende vormen en ik heb ze dit jaar zeer gewaardeerd. Op naar volgend jaar lieve meiden van me. #youknowwhoyouare

11. Die ring waar ik dus net over sprak is inmiddels nog steeds niet besteld. Afgelopen juni waren Wout en ik 5 jaar getrouwd en ik vond dat een mooi jubileum om mezelf een vintage ring cadeau te geven. Maar goed, daar moet voor in de buidel getast worden. Plus het feit dat ik een onmeunige twijfelkont ben, maakt dat ie nog steeds niet besteld is. Maaaaaaarrr…….de keuze is intussen een top drie geworden en dit weekend gaat ie besteld worden. Iets met eindejaarsuitkering….

12. Random Netflix tips: Series - Squid game (waarschuwing: heftig en intens, maar toch vet) - Lupin - Clickbait Series met tieners - Outerbanks - Sex education (waarschuwing: je moet niet preuts zijn en de humor er van in kunnen zien) Film - The unforgivable met Sandra Bullock. Wauw! Emily in Paris heeft sinds vandaag eindelijk het tweede seizoen online staan, dus reken er maar op dat die gebingewatched gaat worden.


13. En dan als laatst een hele random: Etos Tinted Lipbalm voor gekleurde én zachte lippen. Hij bevat ook nog eens vitamine E en oligopeptide wat bijdraagt tot het stimuleren van collageen wat helpt ook vollere lippen te krijgen. Nou, als dat je niet naar de Etos laat hollen weet ik het ook niet meer, haha!


Tot de volgende keer lieve en trouwe lezers!


Liefs,

Denice

111 views0 comments

Recent Posts

See All

Opmerkingen


BLOOM-def.png
bottom of page