top of page
She-Laughs-Logo-5.png
  • Writer's pictureBLOOM

Bestemming

‘Wat wil je later worden als je groot bent?’ Toen ik mijn nichtje van 4 destijds vroeg wat ze wilde worden was haar antwoord “Rapunzel”. Toen een leerling uit mijn klas (groep 2) deze vraag moest beantwoorden in een vriendenboekje zei ze: “Ik wil gewoon mezelf blijven, kan dat ook?”

Hoe fijn is dat, dat je een vraag als deze kunt beantwoorden met de wereld aan je voeten. Eindeloze mogelijkheden. Geen beperkingen in je denken. Toen ik de basisschoolleeftijd had claimde ik altijd juf te willen worden. Dit speelde ik thuis dan uit en benoemde Denice als de voorbeeldige leerling (haha). Naarmate ik ouder werd gaf ik steeds meer uiting aan mijn andere passies zoals zingen, toneel en schrijven. Dit deed ik of op school, of gewoon thuis voor mezelf. Uiteindelijk ontstond de droom om beroemde zangeres te worden. Een beetje de jongensdroom van profvoetballer worden denk ik. En dan komt het moment dat je ‘groot’ bent.

Ik heb mijn droom om beroemde zangeres enigszins nagestreefd. Het feit dat ik actie ondernam en het niet alleen bij dromen hield, was een hele stap voor mij. Audities gedaan, fantastische avonturen aan beleefd, ontzettend veel geleerd (want boy, o boy, wat was ik een verlegen troela die niks van de wereld had gezien). Laat me er wel even bij vertellen dat dit avontuur niet het Glennis Grace niveau had hoor. Meer het K3 gehalte, maar dat terzijde. Uiteindelijk mocht het niet zo zijn en is de stekker eruit getrokken. Prima, dacht ik toen, dan ga ik volledig voor het juf zijn. Want tsja, dat wilde ik toch ook worden vroeger en ik was inmiddels met vlag en wimpel geslaagd voor deze studie. Dus perfecte timing om nu de grote mensen wereld in te stappen en geld te verdienen.

Inmiddels was ik nog ‘groter’ en kwam ik tot de conclusie dat juf zijn me best goed afging. Maar om nou te zeggen dat ik hier heel gelukkig van werd en dit tot mijn pensioen wilde doen. Nou nee, dank je. Maar goed, wat ga ik dan doen? Het geld verdienen was best nodig en ik had niks anders om op terug te vallen. Spoiler alert: ik ben inmiddels nog steeds juf, maar heb wel wat ‘nieuwe’ ontdekkingen gedaan along the way.

📷Zo heb ik een poosje geleden het boek ‘The Magnolia Story’ gelezen van Chip en Joanna Gaines (Are y’all ready to see your fixen upper?). Erg inspirerend om een kijkje te kunnen nemen in hun leven en te zien hoe zij van een passie een succes maakten. Eén van de uitspraken uit het boek wat indruk maakte en mij aan het denken heeft gezet is ‘Do what makes you happy’. Kijk terug naar je jeugd; hoe uitten mijn fantasieën zich, wat vond ik leuk? Zijn dat eventuele aanwijzingen voor wat ik nu behoor te doen? Kort daarop volgend luisterde ik naar een preek van Jan Pool waarin hij dezelfde soort vragen stelde; wat wou je als kind graag doen? Dan kan te maken hebben met je toekomst. Wie inspireren jou? Zou kunnen betekenen dat het ook jouw roeping is. Waar ligt je passie? Wat raakt jou?

In deze zelfde periode bevond ik mezelf op mijn oude slaapkamer bij mijn ouderlijk huis, waar ik wat laatste spullen aan het uitzoeken was. En toen kwam ik iets tegen uit mijn jeugd, wat ik eigenlijk vergeten was: zelfgeschreven liedjes (in bar slecht Engels), zelfgeschreven toneelstukken (geïnspireerd door GTST) die ik door mijn klas wilde laten uitvoeren en een zelfgemaakte schoolkrant met verschillende rubrieken. Toen begreep ik ineens waar mijn verlangen om te bloggen vandaan kwam; deze passie voor schrijven zat al in mij!

Heb ik toen acuut ontslag genomen, een eigen bedrijf opgestart en ben ik nu een best verkopende auteur? Overduidelijk niet. Dat is ook niet mijn doel. Het feit dat ik mocht ontdekken waar ik gelukkig van werd, was al een cadeautje op zich.

Vroeger, als ik bijvoorbeeld naar mijn ouders kijk, dan bracht je brood op de planken en dat was het dan. Dat werk deed je tot aan je pensioen. Tuurlijk waren daar ook onderdelen van die ze niet leuk vonden, maar dat werk deed je gewoon. In de maatschappij van nu heerst er naar mijn idee dat we alles maar moeten en kunnen veranderen als ons iets niet meer zint. Van je baan tot aan het interieur in je huis. Laatst liep ik bij de Leenbakker naar binnen en daar stond in koeienletters ‘VERANDER JE INTERIEUR NU’. Ik geloof echt wel dat er een kern van waarheid in schuilt en dat verandering fantastische kansen biedt. Persoonlijk wil ik me niet laten opjagen door trends om mij heen.

📷Ik wil me focussen op MIJN passies die MIJ gelukkig maken. En moet ik dan nu alle antwoorden weten en daarmee mijn toekomst uitgestippeld hebben? Nee. Zoals ik weer in een andere preek heb geleerd: schrijf je doelen/passies op, bid en leg het bij God neer. Begin door te zeggen wat je zou willen (denk zonder beperkingen). God kijkt naar jouw hart en kies de juiste mensen om je heen. Dit kost tijd. En dat is oké. Morgen, volgende week, in 2019, dan ben ik weer iets ‘groter’ en wie weet waar God en ik dan met mijn passies staan. Tot die tijd, koester ik wat me gelukkig maakt en geniet ik van de reis die dit platform met zich mee gaat brengen.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


BLOOM-def.png
bottom of page