top of page
She-Laughs-Logo-5.png
  • Writer's pictureBLOOM

Bye 2021, hello 2022!


Deze meid kon zoals gewoonlijk geen keuze maken. Dus naast dat ik al mijn vriendinnen en familie heb overspoeld met foto’s en heb gestalkt voor bevestiging, vond ik het nog niet genoeg. Op Instagram een poll erin gegooid en met 60% had deze ring gewonnen. Maar zo besluiteloos als ik dat ik ben, hakte Wouter de knoop door. Binnen een minuut had hij hm besteld en vandaag kwam die gewenste ring eindelijk binnen. En boy oh boy, wat ben ik blij!


Great way to end the year, zoals een van m’n vriendinnen zei.




Over 2021 gesproken. Het was, zoals voor velen, een bewogen jaar. En toch kijk ik er met een warm en tevreden gevoel op terug. Het heeft me zo veel mooie dingen gebracht. Materialistisch gezien, maar ook op geestelijk en mentaal niveau.

Voornemens voor het nieuwe jaar doe ik nooit echt aan. Wel dromen en realistische doelen die ik te zijner tijd weer bijstel. Ik zie wel hoe het loopt. Ik ga het nieuwe jaar liever verder met waar ik ben gebleven en nu happy mee ben.

Op Instagram zie ik weer de #bestnine voorbijkomen, waarin accounts hun 9 meest gelikete foto’s delen.

Aangezien ik goed ga op lijstjes, deel ik liever mijn top 9 waar ik in 2022 mee bezig ga.


1. De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat het anderen én mezelf (!) veel vreugde brengt als ik anderen oprecht aanmoedig. In de dingen die ze ondernemen, aanschaffen, durven etc. Van hele willekeurige dingen tot aan levensgrote beslissingen. Een vriendin van mij noemde mij destijds haar hypegirl. Ik vond dat zo’n groot compliment en vind het fantastisch om dat te mogen zijn voor de mensen om mij heen. Dus in 2022 ben ik jouw hypegirl!

2. Dit jaar ben ik begonnen aan de Schrijversacademie en heb ik met heel veel plezier de basismodule afgerond. De specialisatie columns & blogs ga ik in 2022 oppakken en hopelijk gaat me dat nieuwe inzichten geven voor BLOOM with grace. Ik heb er in ieder geval ontzettend zin in!

3. Ik heb altijd al veel waarde gehecht aan familie en vrienden, maar dit jaar nog een tikkeltje meer. Vandaag zag ik nog een mooie quote voorbijkomen, die ik helemaal passend vind. “Time is precious, make sure you spend it with the right people” In de afgelopen jaren heb ik geleerd om afstand te nemen van mensen die mijn tank niet vullen en om te gaan met mensen waarbij dat wel gebeurt. Wat een verrijking! Ik kijk weer uit naar alle waardevolle herinneringen en gezellige onderonsjes in 2022.

4. Dit jaar zijn we voor het eerst helemaal niet op vakantie geweest (luxeprobleem, I know). Misschien komt het omdat ik door omstandigheden nu ook extra lang thuiszit, we een but zomer hebben gehad en de zoveelste lockdown hebben, maar ik mis zon, zee, strand ontzettend. De warmte, andere omgeving, een vreemde taal en zo kan ik nog wel wat redenen bedenken. In 2022 doen we dan ook lekker decadent en staan er sowieso twee vakanties op de planning. In de meivakantie een weekje naar Italië met familie en voor de zomervakantie zijn we nog volop aan het sparren.

5. Met de komst van Abby kwam ook de paniek voor opnieuw een slechte slaper. In de afgelopen maanden heb ik me dan ook ontwikkeld tot een soort van slaapcoach 2.0 Ik heb me suf gelezen en uiteindelijk een account gevonden die kort en bondig veel praktische informatie en tips deelt. Ik val hier nog regelmatig op terug! Dus heb je een kleintje of eentje on the way, volg dan vooral @slaaptipsvoorbabys. Niet alleen op hun Insta, maar ook op hun website kan je veel (gratis) tips en schema’s vinden).

6. We hebben dit jaar aardig wat andere huizen bekeken, maar het mocht niet zo zijn. Helemaal oke, want waar we nu zitten is nog steeds meer dan prima. Een eventuele verhuizing is wederom een luxeprobleem. Hoewel die garage best nodig is. Hoe Wouter onze kleine schuur nu heeft ingepakt, is bijna kunst te noemen. Het is gewoon knap hoeveel hij hier in kwijt kan. Wie weet waar 2022 ons gaat brengen. In ieder geval blijven we lekker in Wierden, want we voelen ons hier helemaal thuis!

7. Ik zag van de week een plaatje voorbijkomen met allemaal verschillende letters en woorden. De eerste vier woorden die jij las, zou jouw thema voor 2022 zijn. Niet dat ik daar in geloof, maar de woorden die ik las vond ik wel prachtig en passend: Connection, Miracle, Grattitude en Lessons. Alleen over deze vier woorden kan ik een hele blog schrijven, maar die duizenden woorden extra zal ik jullie besparen. Wat ik in het kort wil zeggen; deze woorden omarmen hoe ik in het leven sta en de plannen die ik voor 2022 heb!

8. Over plannen gesproken. Ergens in het nieuwe jaar zal ik toch weer een keer aan het werk moeten. M’n gezondheid heeft eindelijk een stijgende lijn en de dag dat ik weer voor de klas sta komt steeds dichterbij. Ik ben straks zo lang uit de running geweest, ik hoop dat ik nog weet hoe ik moet lesgeven, ha! Ik stroom straks midden in het jaar in, dat zal wel even schakelen zijn. Al jaren twijfel ik of in de invalpoule stap. Nu overweeg ik serieus om in het nieuwe schooljaar die stap te zetten. Geen ouderactiviteiten, geen rapporten, geen vergaderingen. Het geeft een stukje vrijheid en flexibiliteit die ik goed kan gebruiken voor mijn nummer 9.

9. En dan als hekkensluiter eentje die ik nooit, maar dan ook nooit had gedacht: een eigen onderneming. Dit is iets wat zó NIET bij mij past en toch laat het idee mij niet los. Na veel bidden, wikken en wegen, heb ik besloten om het leven in te blazen en te zien waar het schip strandt. Ik ben nu nog volop bezig met vooronderzoek, maar in 2022 to be continued….. Ik snap dat jullie nu heel nieuwsgierig zijn, maar in het nieuwe jaar kom ik hier absoluut nog op terug!



Last but not least, wil ik jullie heel erg bedanken! Dat jullie de tijd nemen om mijn blogs te lezen, te liken, te delen en soms zelfs nog een berichtje sturen. Dat betekent echt de wereld voor mij. Hoewel ik schrijf voor mezelf, is het altijd fijn om te zien dat het door anderen gewaardeerd wordt.

Tot ziens in 2022 lieve mensen!


Liefs,

Denice


109 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


BLOOM-def.png
bottom of page