top of page
She-Laughs-Logo-5.png
  • Writer's pictureBLOOM

gedachten, gedachten, gedachten..

“Dank U voor deze nieuwe morgen. Dank U voor deze nieuwe dag. Dank U dat ik met al mijn zorgen bij U komen mag.”

Dit liedje zongen wij altijd in de kerk bij de kindernevendienst. Nog steeds is het een liedje waar ik veel vreugde uithaal. Het geeft mij het besef dat ik elke dag opnieuw dankbaar mag zijn voor weer een nieuwe morgen.


De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat mijn gedachten niet altijd even zuiver waren. Hierdoor ervoer ik gevoelens van schuld. Mijn gedachten gingen alle kanten op, zoals: “Heb ik dit wel goed gedaan?” of “Ohh wat kan die persoon irritant zijn zeg!!” Oké, misschien denk je: “Serieus, maak je je hier druk over!?” Ja, daar kan ik mij echt wel druk om maken.


Ik moet vaak denken aan de tekst “Was mijn witter dan sneeuw”, voor mij betekent het dat ik dan schoon en rein moet zijn. Helaas is de werkelijkheid net anders en heb ik dus vaak te doen met mijn gedachten. Ik moet eerlijk bekennen dat er wel eens een lelijk woord over iets of iemand mij ontglipt. Maar ben ik ook niet diegene die in mijn gebeden heeft gevraagd om te zijn als Jezus!? Ja, eyeopener! Eigenlijk iets heel logisch; je kunt pas iets aan jezelf veranderen als je eerst ziet dat er iets veranderen moet, daarna kun je de verandering toepassen.


Ik zit nu echt in zo’n proces dat ik graag zegen en leven wil uitspreken i.p.v. lelijke dingen zeggen over bepaalde facetten van het leven of over iemand zijn leven. Klein voorbeeld hiervan is dat een bepaald persoon in mijn allergie zat. Ik begon mij echt te irriteren bij elk woord wat diegene zei, totdat God tegen mij zei: “Ik wil dat je diegene liefhebt, net zo lief als ik jou liefheb.” AU! Dat soort momenten vind ik altijd erg pijnlijk, maar ik weet dat het waarheid is. Dus ik heb ervoor gekozen om elke keer als ik die gedachte van negativiteit wil uitspreken, die gedachte en uitspraak om te zetten in een zegen. Ik spreek namelijk liever leven uit over diegene. Dit voelt enorm bevrijdend en daardoor ervaar ik ook sterk de liefde van God en ik word er zelf ook door gezegend!


Mijn schoonzusje stuurde mij een kort filmpje over ‘BREAK ANGRY’ van Lisa Bevere. Een super krachtig filmpje waarin werd verteld hoe je een slechte gewoonte kan afleren. Het antwoord was: je hebt 21 dagen nodig om een gewoonte af te leren! Ik moet mijzelf er elke dag aan herinneren dat ik anderen net zo lief moet hebben als mij zelf. Oké, ook al faal ik, dan mag ik een time-out nemen en even mijzelf terugtrekken uit een situatie en dan mag ik het weer opnieuw proberen.

Ik word er zo door bemoedigd om door dit proces te gaan. Het voelt alsof de puzzelstukjes in elkaar vallen. Zo mag ik steeds meer van het grotere plaatje zien in mijn leven en dat besef ik mij maar al te goed.



“Dank U voor deze nieuwe morgen. Dank U voor deze nieuwe dag. Dank U dat ik met al mijn zorgen bij U komen mag.” Een liedje die ik van vroeger ken en nog steeds een grote rol in mijn leven heeft!


Liefs,

Diana

102 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


BLOOM-def.png
bottom of page