top of page
She-Laughs-Logo-5.png
  • Writer's pictureBLOOM

Hieperdepiep...

HOERA! En dan gaan twee kleine armpjes de lucht in. Wanneer ik vraag hoeveel jaar ze wordt, steekt ze haar mini wijsvingertje op, gevolgd door een applaus voor zichzelf. Het mag duidelijk zijn: Sophia is klaar voor haar eerste verjaardag :-)


Maar… wel vieren, niet vieren? Dat dilemma ging over en weer in mijn hoofd. Zij weet toch niet dat ze jarig is, dus voor wie houden we dan eigenlijk een feestje?

Ik wilde het ook niet geheel aan ons voorbij laten gaan, want laten we eerlijk zijn; we hebben het eerste jaar met zijn drieën gewoon overleefd! We hebben Sophia in leven kunnen houden en na vele slapeloze nachten zijn wij zelf nog steeds best leuke mensen. En die mijlpaal is toch reden genoeg om een feestje te vieren met de mensen die daarbij geholpen hebben.


And so the partyplanning begins.. Al snel kwam ik tot de conclusie: zelfs al zouden we alleen onze gezinnen uitnodigen, met onze woonkamer die het formaat van een schoenendoos heeft, kunnen we al die mensen niet eens kwijt. En om nou eind november in de tuin te gaan zitten, bevordert de feestsfeer ook niet echt.

Een zaaltje huren dus. Ja, makkelijker gezegd dan gedaan. Vele zaaltjes waarbij je je eigen consumpties wil meebrengen, bleken allemaal al volgeboekt te zijn. Je moest toch echt minimaal 6 maanden of zelfs een jaar van tevoren boeken. Uhm, oke?!

Met wat connecties hier en daar, wist ik een scheidsrechters zaaltje te fixen voor vijf tientjes. De trofeeënkast en ingelijste voetbalshirts verdoezelen we wel met versieringen van de HEMA en Partydeco.

Lang leve Pinterest en kennissen met baktalent voor zoete meuk. Zoek, klik, bewaar en doorsturen maar.


En toen was het tijd om te shoppen. Nou ja, online een bestelling plaatsen bij de Zara. Ik ben helemaal fan van die baby- en kinderkleding. Betaalbaar, hip, maar toch een tijdloze stijl. De perfecte combi. Sidenote: af en toe zie ik bij andere websites prachtige kledingstukken voorbij komen. Maar om nou €40 voor een bodysuit te betalen?! Ik ben gekke Henkie toch niet. Het is en blijft gewoon een romper die ze wellicht een maand later niet meer past.

Sorry, ik wijk af. Waar ik mijn geld wel goed aan wil besteden zijn Sophia’s eerste schoenen die het lopen en de afwikkeling van de voet bevorderen. Mijn keuze viel al snel op de schoenen van Mockies. Een prachtig klassiek schoentje met een flexibele zool.

Om die ene lange opapluk van Sophia in toom te houden, koos ik voor een nylon haarbandje van BonBonBabyandKids. Nu nog afwachten of ze het oké vindt dat er iets om haar hoofd heen zit.



Om te voorkomen dat ik de vraag ‘Wat wil je hebben voor haar verjaardag?’ twintig keer zou krijgen, besloot ik een digitaal lijstje aan te maken. Normaal gesproken ben ik daar niet zo van, omdat ik voor mijn gevoel dan de indruk geef dat een cadeau geven een must is. En dat is absoluut niet zo! De komst van de mensen en het gezellig samen zijn is al goud waard, want iedereen geeft dan zijn kostbare tijd :-). Maar goed. Ik weet ook wel dat mensen toch niet graag met lege handen aankomen en om te vermijden dat Sophia dingen dubbel heeft, is zo’n lijstje dus best een uitkomst.


Maar wat geven wij haar als ouders cadeau? Een schommel? Een armbandje? Meerdere dingen zijn door m’n hoofd geschoten en ineens wist ik het! We geven ons geld zo “makkelijk” uit aan dikke cadeaus, maar het enige dat écht tijdloos is en waar wij veel te weinig van hebben, zijn gezinsfoto’s. Dus KellyAlyssa gaat ons op een ontspannen en ongedwongen manier in ons heerlijke huisje fotograferen. Ik weet zeker dat daar beelden uit gaan komen die precies laten zien wie wij zijn!


Met alle voorbereidingen in de pocket; laat het feestje maar komen! Al hoewel.. laat Sophia nog maar even mijn baby zijn...

50 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


BLOOM-def.png
bottom of page