top of page
She-Laughs-Logo-5.png
  • Writer's pictureBLOOM

Pluk de dag

Allereerst de beste wensen voor 2020!


Zo, en nu naar de orde van de dag. Ik kan erg uitkijken naar de feestdagen. De kostbare momenten met vrienden en familie zijn mij goud waard. Ook de boodschap achter de feestdagen doen mij beseffen dat het leven een gift is! Maar naast al deze feestelijke en vrije dagen houd ik ook van de structuur in mijn leven. Sterker nog, ik heb het nodig!


Ik dacht vroeger vaak dat ik een impulsief iemand was en dat ik goed tegen drukte kon. Nu; drie kinderen, parttime werken, en een blog verder kan ik je vertellen dat mijn leven zonder structuur als een kaartenhuis in elkaar zou vallen. En dan heb ik het nog niet gehad over mijn man die de hele week van huis is i.v.m. zijn werk.


Zoals je kunt lezen is dit een druk seizoen in mijn leven, maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik er ook ontzettend veel van leer. Zoals het feit dat ik heb geleerd dat structuur mij goed doet. Ik heb mijzelf aangeleerd om een weekplanning bij te houden en ik schrijf daar ook letterlijk ALLES op! Zelfs wanneer ik vrij ben. Hier ben ik mee begonnen sinds David, mijn man, internationaal is gaan rijden.

Vaak vragen mensen aan mij of ik het zwaar vind als David de hele week van huis is. Natuurlijk zijn er dagen dat ik moe ben en dan weet ik dat ik ‘nee’ had moeten zeggen tegen bepaalde dingen. Daarom wil ik ook echt genieten van de dagen, omdat ik iets voor ogen zie. Uiteraard kan het leven ook onvoorspelbaar zijn en dat besef ik mij maar al te goed.



Soms zijn wij als mensen aan het twijfelen over bepaalde keuzes. Zullen wij dit wel of niet kopen, gaan wij wel of niet op vakantie etc. Een klein voorbeeld: ik was bij Denice om te werken aan onze blog. Wij hadden beiden nog niet gegeten en waren allebei te lui om wat te pakken waarop wij tegen elkaar zeiden: “Laten wij buiten de deur werken en ergens een leuk eettentje zoeken, zodat wij ook nog wat voeding naar binnen kunnen werken.” Op dat moment zei Denice: “Zullen we dat wel doen, want het kost geld.” Waarop ik zei: “Natuurlijk doen we dat, straks zijn wij er morgen niet meer en hebben wij niet genoten van onze lekkere cappuccino.” Wat ik hiermee wil zeggen is: als je weet dat je iets kan verantwoorden voor jezelf en je twijfelt het te doen, dan zou ik zeggen: doe het! Waarom zou je ermee wachten?



Zo geloof ik ook dat God mooie gedachten in je laat opbloeien. En wanneer jij denkt: ‘Ik ben nog niet goed genoeg’ of ‘Ik heb nog zoveel onrust in mijn leven’, dan wil ik tegen je zeggen: ga er voor en pak je moment. Denk er niet te lang over na, want voor je weet is de dag voorbij en ben je nog niet waar je graag had willen zijn.


Prediker 3:13

" Kortom als iemand eet en drinkt en het goede geniet bij al zijn zwoegen, dan is dat een gave Gods."


xxx

Diana

73 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


BLOOM-def.png
bottom of page