top of page
She-Laughs-Logo-5.png
  • Writer's pictureBLOOM

Van fantasieloze babykamer naar het grote meisjesbed

Het is inmiddels alweer 2,5 jaar geleden dat we begonnen met de babykamer inrichten voor onze firstborn Sophia. Lang leve Pinterest, maar deze moeke durfde zoals gewoonlijk geen uitbundige keuzes te maken. Ik wist überhaupt niet welke keuzes ik allemaal kon maken, want ik wist het bestaan van heel veel merken en producten niet. Dit resulteerde zich in een vrij fantasieloze babykamer. Een half jaar later heb ik de dappere keuze gemaakt om een muurtje een kleur te geven (woehoeee, doe eens gek), maar daar is het ook bij gebleven.

Naarmate het verlangen naar gezinsuitbreiding groeide, deed ook mijn smaak dat. Ik had me voorgenomen dat als het dan ooit zo ver zou zijn, ik wél voor kleur en gedurfde producten ging. De portemonnee groeit daarentegen niet mee, dat is dan wel weer jammer. Wie een mooie kamer wil, moet pijn lijden. Zoiets was het toch?

Met baby #2 op komst, besloten we om Sophia een peuterbed te geven en het ledikant door te schuiven naar het zusje. Twee meisjes. Ik wilde geen kopie van de kamers en besloot dat ik Sophia een meisjeskamer wilde geven met wat stoere elementen en de babykamer zou wat lieflijker worden.

Pinterest werd weer geopend en de inspiratietocht kon beginnen. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik vind eindeloos pinnen dus best overweldigend. Ik zag op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Een paar dingen wist ik zeker: welk peuterbed het moest worden, welk vloerkleed er zou komen te liggen en zo nog wat dingetjes.

Moodboard

In Canva (tip!) heb ik een gratis moodboard gemaakt. Nou is een moodboard geloof ik bedoeld om je fantasie de vrije loop te laten en niet stil te staan bij waarom iets je aanspreekt. Oftewel, zo niet mij. Alle producten en kleuren die ik mooi vond, bundelde ik in het moodboard en van een afstandje kon ik kijken of het mooi bij elkaar stond. Zo ben ik uiteindelijk geswitcht van een wit naar zwart peuterbed. Trust me, das een hele moedige keuze van mij, haha!




De start van de meivakantie moest deze kamer af zijn, want dan konden we oefenen met het slapen in het peuterbed. Het middagslaapje is er helaas af, maar de kanjer slaapt al een week lang succesvol in haar 'grote meisjesbed', zoals ze het zelf zegt.

Het is de nieuwe place to be, het blije ei vertoeft er maar al te graag! Ik neem het haar niet kwalijk, want ik vind het ook een heerlijk plekje!

  • Kleur muren: Piramide van de Praxis. Een kleur op de muur is uit mijn comfortzone, laat staan op álle muren!

  • Vloerkleed: Action. Een jaar geleden al ingeslagen, want ik kon het koopje niet laten liggen. Wetende dat ie vast een keer van pas zou komen. Stond ik daar 's ochtendsvroeg met m'n schoonzusje winkelwagentjes vol te laden om in te slaan voor iedereen, haha!

  • Meegroeibed: Ikea (MINNEN).

  • Hanglamp: Ikea (SINNERLIG).

  • Klamboe: Jollein in de kleur Nougat. Mooie bedhemel voor een zacht prijsje.

  • Teddystoeltje: Jollein.

  • Boekenrekje: Ikea. Is eigenlijk een kruidenrekje, deze lifehack ben je vast al vaak tegengekomen!

  • Dedbedovertrek: ZARA HOME. Lang leve m'n schoonmoeder die de overtrekset op maat heeft gemaakt. Aangezien Sophia een wilde slaper is en met tig spenen in haar bed ligt, wilden we voorkomen dat we 's nachts erheen moesten om de spenen van de grond te rapen. Zo heeft Wouter bedacht om een gedeelte van het meegroeimatras te gebruiken als bumper. Het laken wat toch te groot was eroverheen getrokken, geniaal!

  • Maanlampje: Maenmeisje.

  • Spiegel: Søstrene Grene.

  • Poppenhuis: oorspronkelijk een barbiehuis. Van mezelf geweest, dus zeker al wel 20 jaar oud! De knal roze en paarse kleuren maar even vervangen met de kleur Stormachtig van de Praxis.

  • Poppenhuis inrichting: Petite Amélie.

  • Vaas: HEMA.

  • Kaarthouder: À la.


Moodboard babykamer

En nu de babykamer nog! Gelukkig is het moodboard al een tijdje gefixt, zit de gewenste kleur op de muren en zijn de producten ingeslagen. Enige wat we nog moeten doen is de commode schilderen en alles op z'n plek zetten.

Wordt vervolgd!



Liefs,

Denice

429 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


BLOOM-def.png
bottom of page