top of page
She-Laughs-Logo-5.png
  • Writer's pictureBLOOM

Van Kanye West naar fast-fashion protest

Updated: Nov 19, 2019

Het nieuwe album van Kanye draait non-stop bij ons thuis. Mijn man en ik zijn enthousiast! Wat bijzonder om te zien hoe hij zo’n hartverandering heeft ondergaan. We bekijken het interview dat hij geeft op Youtube. Kanye praat onder anderen over hoe hij de textiel industrie terug wil halen naar Amerika. Grappig! Nog geen 5 minuten daarvoor keek ik online naar duurzame kleding materialen. Ik probeer mijzelf meer milieu bewust te maken en duurzamer leven. Mijn doel is om mijn kleding garderobe meer tijdloos & minder trendgevoelig te maken. Met eerlijke materialen die lang mee gaan! Als vrouw hou ik van shoppen! Maar fast-fashion maakt onze aarde kapot. Ik zocht even 5 kenmerken op van fast-fashion: 1: De mode is ontworpen om je "out of trend" te laten voelen. 2: "Kortingen" zijn niet echt kortingen. 3: Kleding bevat gevaarlijke stoffen zoals lood en andere chemicaliën! 4: Kleding is niet gemaakt om lang mee te gaan. 5: Kralen en pailletten zijn een aanwijzing voor kinderarbeid. (Bron: https://puresportswear.nl/vijf-schokkende-kenmerken-fast-fashion-industrie/)


Ik wil bewuster worden van wat ik koop, hoe lang het mee gaat en of ik het volgend jaar ook weer zou dragen. Dus geen fast-fashion! Het gaat al lekker, want vorige week scoorde ik een leren! jack bij de tweedehands winkel. En voor Olive vond ik een Zara jasje op Markplaats.

We leven in een weg gooi maatschappij…en onze prachtige aarde kan hier niet tegen op. Begrijp me niet verkeerd…het hoeft niet perse tweedehands. En ik wil je geen schuldgevoel aan praten! Ik wil je er bewust van maken dat wij zelf al een klein verschil kunnen maken.

Wat is nou duurzame kleding? Kleding gemaakt op een duurzame, eerlijke en verantwoorde wijze. Kleding is fairtrade of eerlijk gemaakt wanneer de kleding in goede omstandigheden wordt geproduceerd. En waarbij de hele community daarvan meeprofiteert. (Gaaf toch?) Ook is er veel kleding dat wordt gemaakt van biologisch katoen of bijvoorbeeld bamboe. Deze natuurlijke materialen zijn minder belastend voor het milieu en bevatten veel minder pesticiden. Maar ook de boeren die deze materialen verbouwen doen dit onder betere omstandigheden dan bij gewoon katoen. De meest duurzame mode is dus én op een eerlijke of verantwoorde wijze gemaakt, én van natuurlijke materialen zoals biologisch katoen of andere materialen die minder belastend zijn voor het milieu, zoals hennep, bamboe of tencel (eucalyptus). (Bron: https://ecogoodies.nl/categorie/duurzame-mode/) Laat één ding duidelijk zijn, ik heb ook niet alle antwoorden. En ik heb nog een lange weg te gaan! Maar stapje voor stapje hoop ik mijzelf, en ook jou, aan te moedigen om bewuster te shoppen. Voor onze kinderen en kleinkinderen! X Kelly

66 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


BLOOM-def.png
bottom of page