top of page
She-Laughs-Logo-5.png
  • Writer's pictureBLOOM

Way too much..

📷

Het is onze eerste datenight van het jaar. Samen met Jessy evalueer ik hoe het tot nu met ons gaat en hoe het persoonlijk met mij gaat. Ik erken, het laatste kan veel en veel beter!

De jaarwisseling was voorbij en ik had super zin in het nieuwe jaar. Met frisse moed begon ik aan 2019.

Er stonden leuke dingen op de agenda voor de maand januari: een leuke verjaardagsweekend; shoppen & uit eten in Amsterdam, verjaardagslunch met familie en vrienden, een dagje naar de meubelbeurs in Keulen en nog wat leuke dingen. Kortom ik zag het helemaal zitten met de maand januari.

(Naast mijn werk had ik ook nog persoonlijke klussen aangenomen, heel leuk allemaal, maar niet zo leuk als dit toch buiten je ‘werktijd’ valt. Ik ben toch meer het type om privé en werk gescheiden te houden. Gaat af en toe moeilijk als je in een familiebedrijf werkt, maar we zijn op de goede weg 📷. Thuis wil ik het liefst aandacht besteden aan mijn gezin, huis en mijn tijd met Hem)

Totdat op het werk de planning aardig vol begon te lopen met opdrachten en nog meer opdrachten.

Ik maakte lange werkdagen, stond vroeg op, ging laat naar bed en was weinig thuis. Dat laatste merk je als je kind vergeten is om zijn huiswerk te leren, want mama was er niet om hem helpen te herinneren. Ai pijnlijk, hallo schuldgevoel.

Als je getrouwd bent en kinderen hebt, weet je dat je niet alleen vrouw en moeder bent. Nee, je bent ook nog eens: planner, kok, schoonmaakster, taxichauffeur, huiswerkbegeleider, verpleegster, therapeut af en toe politieagent (ben ik nog wat vergeten? Hoor het graag 📷) En dan heb ik het nog niet eens over je rollen/functies op het werk en in de kerk. Nu moet ik zeker wat credits aan mijn man geven, die in deze drukke periode ook aardig wat taken op zich heeft genomen, dankbaar! Als je voor jezelf hier geen balans in kan vinden, kan het nog wel eens zwaar worden en kom je hoe dan ook jezelf vroeg of laat tegen.

📷

Zoals bij mij dus het geval… Niet mijn hoofd, maar mijn lichaam sloeg alarm. Op het moment dat mijn hoofd wist dat het voor mij wat rustiger werd, zowel privé als op het werk, stuurde het een signaal naar mijn lichaam, dat ik rust moest houden.

En ja hoor de griepverschijnselen kwamen tevoorschijn. Ik was voor een week gevloerd, kon mijn bed niet meer uit, mijn hoofd was overvol. De hoogste tijd om deze leeg te maken en mijn lichaam gezond te laten worden. Maar ook mijn geest en ziel een boost geven. En wat zeker ook heel lekker was: gewoon even helemaal niks!

Ik sloot mijn vorige blog af om een ieder een doelgericht jaar te wensen. Bij mij begon het zeker doelgericht, maar met teveel nadruk op één onderdeel. Thank God, biedt Hij elke dag nieuwe kansen, I needed a reset so much!

Maar hoe doe ik dat nou? Wat helpt mij hierbij?

Erken het seizoen waar je in zit. Balans vinden is in elk seizoen weer anders, het is niet te vergelijken met je vorige seizoen. Elk seizoen waar je doorheen gaat, heeft een reden. Hij zal alles gebruiken voor Zijn glorie.Vergeef jezelf, blijf niet te lang hangen in iets wat niet goed gegaan is, zo belemmer jezelf niet en maak je de weg vrij.Weet dat God zowel je zwakte als je sterkte gebruikt. Dit alles is bruikbaar en werkt mede ten goede met Zijn doel voor jou.Focus op hetgeen wat je kan doen en laat liggen wat je niet kan doen. Soms zeggen we te vaak ja ten koste van onszelf. Belangrijk is om te vinden wat voor jou juist is om te doen in lijn met Zijn wil.

Ik sluit af met: Spr 16:3-4 (BB) Overleg alles wat je doet met de Heer. Dan zullen al je plannen slagen. De Heer heeft een doel voor alles wat Hij heeft gemaakt.

Dus als het even niet goed gaat, zoals het bij mij verging, kun je alleen maar van de situatie leren en er sterker uitkomen. En het belangrijkste: betrek Hem in alles wat je doet!

Love new chances and oppurtunities   <3

-X-

Vanessa

PS. Met de werkplanning is het trouwens ook helemaal goed gekomen 📷

📷

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Коментарі


BLOOM-def.png
bottom of page